موقع مشکلات لبخند بزنید ، چون ما حلش میکنیم

راه های ارتباطی :

 

دوربین مداربسته

دکتر دوربین > آموزش و آگاهی  > دوربین مداربسته
تاریخچه دوربین مداربسته

دوربین مداربسته

دوربین مداربسته

واژه “دوربین مداربسته” از کلمه انگلیسی Closet Circuit Television یا به اختصار CCTV گرفته شده و به دوربین هایی گفته میشه که سرجای خودشون (روی دیوار یا سقف) ثابت هستن و کسی روی دست حملشون نمیکنه. صرفا از طریق کابل یا تکنولوژی بیسیم (Wireless) تحت کنترل و  هدایت هستن.

دوربین های مداربسته تصاویری که از طریق دستگاه DVR ضبط می کنن، به یک یا چند محلی که ما براشون تعیین میکنیم میفرستن. این دوربین ها معمولا برای حفاظت، نظارت و امنیت به کار میره و درواقع وظیفه اونها هم همینه.

 

تاریخچه دوربین مداربسته

اولین سیستم مداربسته در سال ۱۹۴۲ میلادی توسط شرکت زیمنس (Siemens) آلمان، وارد دنیای تکنولوژی شد. این سیستم رو یه مهندس آلمانی به نام “والتر بروچ” برای نحوه مشاهده پرتاب موشک های V2 یا  بالستیک نصب کرد. این نوع دوربین رو اولین بار سال ۱۹۴۹ شرکت Vericon در آمریکا تبلیغ کرد که  از اون روز به بعد در تمام پایگاه های فضایی از تکنولوژی ضبط صدا و تصویر دوربین های مداربسته استفاده شد.

جالبه که اولین رونمایی از دوربین مداربسته در اماکن عمومی سال ۱۹۷۳ در میدان Times نیویورک آمریکا، بخاطر جلوگیری از جرائم نصب شد. هرچند اونموقع دزدای عزیز از عملکرد این دوربین ها اطلاعی نداشتن و تاثیر چشمگیری روی درصد خلافکاری منطقه نداشت!

تا اینکه …

بالاخره در سال ۱۹۸۰ از دوربین های مداربسته به صورت گسترده در سراسر آمریکا در تمام مراکز عمومی بکارگرفته شد و نقش بسزایی در شناسایی سارقین و کاهش جرائم ایفا کرد. میشه گفت یه راه به نسبت ارزان تری در مقایسه با به کار گرفتن نیروهای پلیس بود!

دیگه از اون به بعد کم کم تمام مشاغل و کسب و کارها به این تکنولوژی علاقمند شدن و سیستم مداربسته به طور انبوهی تولید و وارد بازار جهانی شد! این هم بگم که تا سال ۲۰۰۰ تمام کشورها از وجود این سیستم جذاب باخبر شدن و برای مصارف و اهداف مختلف ازش استفاده کردن.

 

کاربردهای دوربین مداربسته

کاربرد اصلی و اساسی دوربین مداربسته برای سیستم های حفاظتی هست ولی کاربردهای دیگه ای در جاهای مهم تر داره: کاربردهای پلیسی، نظامی، فضایی، صنعتی، کنترل ترافیک، ارتباطات ویدیویی و همینطور تصویربرداری نامحسوس!

بنظرم بد نیست یه توضیح مختصری از کاربردهاش بهتون بگم:

 

کاربرد پلیسی

استفاده از سیستم مداربسته در جلوگیری از ارتکاب جرم، نقش پررنگی داره؛ از خلاف های ساده رانندگی گرفته تا جرائم جنایی! این روزها بازار دوربین های مخفی برای کنترل نامحسوس حسابی داغ شده. حتی دستگاه های ATM رو نگاه کنی دوربین های مداربسته کوچکی رو برای شناسایی افراد مجرم کار گذاشتن.

طبق آخرین تحقیقات آماری که انجام شده، لندن پر دوربین ترین شهر دنیا شناخته شده. انگلیس با نصب دوربین های مداربسته تونسته میزان جرائم رو تا حد زیادی کاهش بده. در پارکینگ ها تا ۵۱%، در فرودگاه ها تا ۲۳% و در مراکز عمومی تا ۷% از تعداد وقوع جرم کاسته شده.

کاربرد صنعتی

یک سری مکان ها هستن که حضور فیزیکی افراد خطرناک یا غیرممکنه، که دوربین های مداربسته لطف میکنن تصاویر این جور مکان ها رو برامون ضبط میکنن. در کارخانه هایی که عملیات شیمیایی یا خطرناک انجام میدن مثل نیروگاه های هسته ای از دوربین های مخصوص مصارف صنعتی استفاده میشه.

کنترل ترافیک

دوربین های مداربسته تو خیابون ها برای کنترل ترافیک وسایل نقلیه، نظارت کردن روی تصادفات و شناسایی جرائم رانندگی کاربرد دارن. معمولا اگه وسیله راننده به GPS وصل باشه، اطلاعات مسیر و اتفاقاتی که رخ داده بهش ارسال میشه. ازونجایی که ما خیلی آدم های قانون مندی هستیم، بزرگترین معضل مون تو رانندگی دوربین های کنترل سرعت و تشخیص پلاک شده!

امنیت نقل و انتقالات

گاهی برای اینکه از حوادثی که در نقل و انتقالات عمومی پیش میاد جلوگیری کنیم، از دوربین  مداربسته استفاده میکنیم. بخصوص جاهایی که از دسترس یا دید خارج هستن مثل مترو! در ایستگاه های مترو، قطارهای شهری و اتوبوس ها از این دوربین ها برای کنترل درها و ورود و خروج مسافران استفاده میکنن.

پیشنهاد میکنم انواع دوربین های مداربسته رو در صفحه وبلاگ مشاهده کنید. چون الان کاربرد دوربین های مداربسته رو یادگرفتید، حیفه که ندونید دوربین ها از نظر نوع سیگنال، شکل ظاهری و پوشش تقسیم بندی میشن.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۶ رای)
10 درصد تخفیف برای اولین سفارش شما
تا 25 دی ماه
ثبت سفارش